Johan Gustavsson, Floris Kruidenberg, Clara Palli Monguilod


Tentoonstelling

Op uitnodiging

27 maart – 18 april 2010

Opening tentoonstelling: zaterdag 27 maart 16 – 18 uur

Open: vrijdag t/m zondag 13 – 17 uur

Extern curator: Rien Monshouwer


Informatie

In het kader van uitwisseling tussen verschillende generaties kunstenaars werd de Haagse kunstenaar Rien Monshouwer uitgenodigd als curator. Monshouwer, die in november 2009 bij JCA DE KOK exposeerde, geeft al meer dan 15 jaar les op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als docent heeft hij de start van meerdere generaties kunstenaars van dichtbij gevolgd. Voor deze tentoonstelling koos hij drie kunstenaars die als student reeds opvielen door hun onderzoekende, filosofische instelling.

Clara Palli Monquilod wordt gevraagd om de intrigerende manier waarop zij het begrip kunst aan de orde stelt. Op speelse wijze ontmantelt zij in haar werk artistieke clichés.

Het werk van Floris Kruidenberg boeit door de schijnbaar wetenschappelijke aanpak. Zijn beelden worden opgebouwd volgens een strenge eigen logica, die uitmondt in associatieve en surreële voorstellingen.

De poëtische tekeningen, schilderijen en objecten van Johan Gustavsson ontroeren door hun melancholie. In het ‘lelijke’ en onvolmaakte zoekt hij de uitdrukking van individualiteit en menselijkheid. Hij laadt zijn werk op met ideeën over energie en intuïtieve kennis, zodat ze, bij wijze van spreken, gaan gloeien.

Clara Palli Monquilod, Floris Kruidenberg en Johan Gustavsson zijn tevens als organisatoren en curatoren verbonden aan het Haagse kunstenaarsinitiatief 1646.

In de tentoonstelling bij JCA DE KOK tonen zij tekeningen, installaties en videowerk.
Extra evenement:

12 april 2010

Arno van Roosmalen, directeur Stroom Den Haag
Urs Pfannenmuller, kunstenaar
Gerrit Jan de Rook, criticus

Gaan tijdens een rondleiding met elkaar in gesprek over het werk van Floris Kruidenberg, Clara Palli Monguilod en Johan Gustavsson.


> >