Pieter Geraedts


Tentoonstelling

Ergens tussen de chaos en vorm

30 januari t/m 28 februari 2010

Opening tentoonstelling: zaterdag 30 januari 16 – 18 uur

Open: vrijdag t/m zondag 13 – 17 uur

Extra: open tijdens Hoogtij#20 vrijdagavond 12 februari 19 – 23 uur


Informatie

De Leidse kunstenaar Pieter Geraedts, (Warmond, 1940), is zijn hele leven al kunstenaar. Zijn kunstenaarsschap is gewijd aan een zeer consequent oevre, met als leidraad ‘het afbakenen van leegtes’. Begonnen als pottenbakker, maakte hij later installaties van diverse materialen en alledaagse produkten zoals plastic emmers en zinken teilen.

De laatste jaren vervaardigt hij beelden van één specifiek materiaal: de kranten ‘van de vorige dag’ worden vermalen tot pulp en verwerkt in abstracte sculpturen van een grote, ondoorgrondelijke schoonheid. In deze werken wordt het hedendaagse, voortdurende bombardement van informatie getransformeerd tot een moment van stilte. De tijd wordt even stopgezet en is tegelijkertijd zeer voelbaar in het gerecyclede materiaal.

Vanaf de jaren 60 nam Geraedts deel aan verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2004 was zijn werk te zien in ‘Twee Broers’, een tentoonstelling bij het Kröller-Müller Museum samen met zijn broer Thom.
Diverse musea, waaronder het Kröller-Müller Museum Otterlo Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam kochten werk van hem aan.

In de tentoonstelling ‘Ergens tussen de chaos en vorm’ brengt Pieter Geraedts oud en nieuw werk bij elkaar.

Extra evenement:

18 februari 2010

Thom Geraedts; performance over de relatie tussen tijd en vorm.

Han Jordaan, historicus en beeldend kunstenaar, gaat in het kader van het onderzoek naar de veranderende opvattingen over kunst en kunstenaarschap, in gesprek met Pieter Geraedts over het fenomeen ´tijd´.


> >