Jean van Wijk


Tentoonstelling

Dismode

19 februari t/m 13 maart 2011

Opening tentoonstelling: zaterdag 19 februari
16 – 18 uur

Open: donderdag t/m zondag 13 – 17 uur

Extra: open tijdens Hoogtij#24
vrijdagavond 18 februari van 19- 23 uur


Informatie

Tussen 19 februari en 13 maart 2011 presenteert JCA DE KOK
de tentoonstelling D I S M O D E van de Haagse kunstenaar Jean van Wijk.
Jean van Wijk, (Brussel, 1953): “Met de architectonische modellen die ik in het leven roep tracht ik uitwisseling tussen binnen- en buitenwereld, individu en collectief steeds opnieuw te beschrijven. Ik maak daarmee gebruik van een idioom dat niet talig is, maar wel van-iedereen: dat van de gebouwde omgeving in sterk gereduceerde vorm.”

Jean van Wijk is ge├»nteresseerd in architectuur als de harde, geconstrueerde variant van de menselijke huid: model voor uitwisseling tussen publiek en priv├ę, binnen- en buitenwereld.

Hij benadert zijn werkterrein op twee manieren: via de eigen formele verbeelding, en via -vaak fotografische- registratie van wat hij in het dagelijks leven ziet als relevant in dit opzicht.

In zijn nieuwste werk is sprake van rondzingen tussen het formele en het gefotografeerde beeld.

Deze presentatie van nieuw en bestaand werk in JCA DE KOK zal o.a. specifiek ingaan op eigenschappen van de tentoonstellingsruimte.

Jean van Wijk toonde werk bij diverse gerenommeerde instituten en galerieen in binnen- en buitenland: in New York, Lethbridge-Canada en Parijs, en in Nederland o.a. in het Haags Gemeentemuseum. Het werk is opgenomen in de Haagse stadscollectie, in die van CBK Utrecht, CBK Rotterdam, en in diverse andere collecties.


> >