Thom Geraedts


Tentoonstelling

Stil

12 november t/m 21 november 2010

Opening tentoonstelling: zaterdag 13 november
16 – 18 uur
Aanvang Performance 16.30 uur

Open: woe t/m zondag 13 – 17 uur

Extra: open tijdens Hoogtij#23
vrijdagavond 12 november van 19 – 23 uur
Aanvang performance 20.30 uur


Informatie

Tussen 12 november en 21 november 2010 presenteert
JCA DE KOK een overzichtstentoonstelling van de Leidse kunstenaar Thom Geraedts.

Thom Geraedts, (Warmond, 1950) zoekt in zijn bijzondere en gevoelige werk naar de schoonheid van orde, eenheid en evenwicht. Voor hem gelden vooral de klassieke uitgangspunten van de kunst: ordening, kleur, vorm, textuur. Geraedts beelden ontstaan echter niet slechts vanuit het onderwerpen van het materiaal aan de wil van de kunstenaar; hij laat in zijn streven naar eenheid en evenwicht het materiaal ´ook een woordje meespreken´. Deze consequente mentaliteit wordt gesublimeerd in een eindresultaat waarbij grenzen tussen werkproces, kunstwerk, verslaglegging, en presentatiewijze, vervagen, in elkaar overvloeien, en één worden.

Vanaf de jaren 60 nam Geraedts deel aan verschillende tentoonstellingen in galeries en instituten. In 2004 was zijn werk te zien in ‘Twee Broers’, een tentoonstelling bij het Kröller-Müller Museum, samen met zijn broer Pieter.
Diverse musea, waaronder het Kröller-Müller Museum Otterlo, Stedelijk Museum Schiedam, en de Lakenhal Leiden, kochten werk van hem aan.

In deze tentoonstelling brengt Thom Geraedts bestaand en nieuw werk uit zijn oeuvre bij elkaar. Het is zijn eerste grote overzichtstentoonsteling over het afgelopen decennium, waar alle aspecten van zijn werk aan bod komen. Zo zal hij in de context van zijn ´constellaties´, werk op papier en video, zijn performance ´STIL´ uitvoeren; een ´spel met de tijd´, ´een wisselwerking tussen het natuurlijke proces en de menselijke interpretatie´.


> >