Pim Voorneman


Tentoonstelling

Capriccio

Een tentoonstelling van Pim Voorneman

Met
Diederik Gerlach
Wieteke Heldens
Klaas Kloosterboer
Miranda Meijer
Nishiko
Astrid Nobel
Johan van Oord
Reinoud Oudshoorn
Ineke Sleeuwenhoek
Pim Voorneman
Wieske Wester

Jegens en Tevens weekendtip

17 mei t/m 2 juni 2013

Opening: vrijdag 17 mei van 16 – 19 uur

Hoogtij#33 vrijdag 31 mei van 19 – 23 uur

Finissage zondag 2 juni: muzieksalon met inleiding door Michael van Hoogenhuyze, aanvang 16 uur

Open: donderdag t/m zondag 13 – 17 uur

GESLOTEN zondag 19 mei 1e Pinksterdag


Informatie

JCA DE KOK presenteert van 17 mei t/m 2 juni 2013 de tentoonstelling ´Capriccio´, naar en idee van beeldend kunstenaar Pim Voorneman.

De titel van de tentoonstelling is gebaseerd op de laatste opera van de Duitse componist Richard Strauss.In de opera staat de vraag centraal wat belangrijker is in de kunsten: het woord of de muziek. Het drama wordt verbeeld door de verliefdheid van de hoofdpersoon op twee personen, een dichter en een componist. Na twee uur meeslepende muziek blijft de vraag in het gesammtkunstwerk onbeantwoord. Het antwoord ligt in de verbeelding van de luisteraar. Het beeld lijkt bij de opera van Strauss secondair te zijn.

In de tentoonstelling Capriccio wordt het beeld gekoppeld aan de muziekkeuze van de kunstenaar en wordt de toeschouwer bloot gesteld aan de vraag: beeld of muziek?
De tentoonstelling wordt afgesloten met muziek. Michael van Hoogenhuyze zal voorafgaand aan deze muzieksalon het woord voeren.

De tentoonstelling ´Capriccio´ van Pim Voorneman bij JCA DE KOK was een groot succes. Pim Voorneman heeft tijdens de afsluiting van deze bijzondere tentoonstelling de gelijknamige CD ´Capriccio´ gelanceerd met daarop de muziekkeuze van de kunstenaars die gedurende de tentoonstelling en de muzieksalon (17 mei t/m 2 juni 2013) te horen was. De CD bevat een bijbehorend boekje met afbeeldingen van de tentoongestelde kunstwerken. Zo kunt U de beelden en de muziek nogmaals bekijken en beluisteren.

Prijs: € 19,50
Heeft U interesse?

Te bestellen via: p.voorneman@hotmail.com
o.v.v.: uw naam, e mail adres en telefoonnummer.

Leveringswijze:
– Afhalen op Prinsegracht 16, Den Haag (na afspraak telefonisch: 06 48687234 of via e-mail: p.voorneman@hotmail.com)
– Opsturen via PostNL, extra kosten: € 4,95

Levertijd: twee tot drie weken.


> >